KOGURE SARASA

写真a

Affiliation

Faculty of Pharmaceutical Sciences Department of Clinical Dietetics and Human Nutrition

Title

Assistant Professor

External Link

Degree 【 display / non-display

  • Department of Ecological Symbiotic Science ( 2022.03   Tokyo University of Agriculture )

  • 食品栄養学 ( 2019.03   東京農業大学 )

Research Areas 【 display / non-display

  • Life Science / Nutrition science and health science

  • Life Science / Food sciences

Employment Record in Research 【 display / non-display

  • Josai University   Faculty of Pharmaceutical Sciences   Department of Clinical Dietetics and Human Nutrition   Assistant Professor

    2023.04

External Career 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture

    2022.04 - 2025.03

  • Tokyo University of Agriculture

    2022.04 - 2023.03

  • 世田谷中央看護高等専修学校   非常勤講師

    2018.04 - 2023.03

  • Sagami Women's University   Research Assistant

    2012.04 - 2017.03

  • 相模原市南障がい者地域活動支援センター   講師

    2012.03 - 2020.02

Professional Memberships 【 display / non-display

  • 日本栄養改善学会

    2023.04

  • 日本栄養・食糧学会

    2022.03

  • 日本食品保蔵科学会

    2021.04

  • 日本食品科学工学会

    2017.07

  • 日本家政学会食文化研究会

    2016.04

Qualification Acquired 【 display / non-display

  • Administrative Dietitian

 

Papers 【 display / non-display

  • Effect of enzymatic and dynamic high-pressure processed chicken meat on skeletal muscle of sarcopenia model mice Reviewed

    Sarasa Kogure, Hikaru Nagano, Takehiro Matsumoto, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho

    Food preservation science   48 ( 3 )   121 - 130   2022.06

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • 動水圧を利用した超高圧ホモジナイザーによる大豆タンパク質分解物摂取は肥満・高血圧自然発症ラット(SHR/NDmcr-cp)の肝臓中の脂質代謝を改善するとともに血圧上昇を抑制する Reviewed

    小暮更紗,中嶋康雄,内藤富久,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律

    日本食品保蔵科学会誌   48 ( 1 )   11 - 19   2022.02

     More details

    Authorship:Lead author   Language:Japanese   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • Effect of Turmeric Essential Oil Components on Lipid Metabolism and Blood Pressure Elevation in a Diet-Induced NASH Model Rat (SHRSP5/Dmcr) Reviewed

    Yukari Watanabe, Hitoshi Watanabe, Sarasa Kogure, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho

    Food preservation science   50 ( 2 )   71 - 82   2024.03

  • Essential oil components of turmeric inhibit hepatic lipidification and liver fibrosis in a diet-induced NASH model rats Reviewed

    Yukari Watanabe, Hitoshi Watanabe, Sarasa Kogure, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho

    Scientific Reports   13 ( 20742 )   2023.11

  • アンケート自由記述欄の計量テキスト分析からみるフードバンク利用子育て世帯の食生活の変化 Reviewed

    小島 加代子、小暮 更紗、渡邊 ゆかり、松本 雄大、谷岡 由梨、山内 淳、古庄 律

    食農と環境   30   2022.10

     More details

    Publishing type:Research paper (scientific journal)  

display all >>

Books and Other Publications 【 display / non-display

  • 料理を楽しむレシピ・ブック

    寺嶋則子,小暮更紗( Role: Joint author ,  掲載レシピ17点を担当)

    相模原市南障害者地域活動支援センター   2016 

     More details

    Total pages:48   Language:Japanese  

Presentations 【 display / non-display

  • ササゲ葉部の摂取は食餌誘導性 MASH モデル動物の脂質代謝を改善する

    梅屋航平, 小暮更紗, 谷岡由梨, 山内 淳, 古庄 律

    第74回日本食品保蔵科学会大会 

     More details

    Event date: 2025.06

  • かんきつ中間母本農 6 号の摂取は、MASH モデル動物の脂質代謝関連遺伝子の発現量を制御する

    小暮更紗, 安東千亜季, 齋藤翔太, 古庄 律

    第74回日本食品保蔵科学会大会 

     More details

    Event date: 2025.06

  • トゲドコロの摂取は実験的 MASH 誘導モデルラットの肝脂肪化抑制に有効である

    苅米尚泰, 菊野日出彦, 小暮更紗, 谷岡由梨, 山内 淳, 古庄 律

    第74回日本食品保蔵科学会大会 

     More details

    Event date: 2025.06

  • 複数年にわたる「かんきつ中間母本農6号」の成熟過程と有効成分量の調査

    小暮更紗,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律

    第65回果汁技術研究発表会 

     More details

    Event date: 2024.09

  • かんきつ中間母本農6号の摂取がGKラットの肝線維化に与える影響

    小暮更紗,安東千亜季,齋藤翔太,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律

    日本食品科学工学会第71回記念大会 

     More details

    Event date: 2024.08

display all >>

Awards 【 display / non-display

  • 論文賞

    2023.06   日本食品保蔵科学会   動水圧を利用した超高圧ホモジナイザーによる大豆タンパク質分解物摂取は肥満・高血圧自然発症ラット(SHR/NDmcr-cp)の肝臓中の脂質蓄積を改善するとともに血圧上昇を抑制する

    小暮更紗、中嶋康雄、内藤富久、谷岡由梨、山内 淳、古庄 律

     More details

    Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc. 

Other External Funds 【 display / non-display

  • フードナノテクノロジー技術による鶏肉の吸収性向上の評価

    2021.06 - 2022.03

    東京農業大学農生命科学研究所  大学院博士後期課程研究支援制度 

    小暮更紗

      More details

    Authorship:principal_investigator  Grant type:Competitive

    Grant amount:\400000