Affiliation |
Faculty of Pharmaceutical Sciences Department of Clinical Dietetics and Human Nutrition |
Title |
Assistant Professor |
External Link |
KOGURE SARASA
|
|
Degree 【 display / non-display 】
-
Department of Ecological Symbiotic Science ( 2022.03 Tokyo University of Agriculture )
-
食品栄養学 ( 2019.03 東京農業大学 )
Research Areas 【 display / non-display 】
-
Life Science / Nutrition science and health science
-
Life Science / Food sciences
Employment Record in Research 【 display / non-display 】
-
Josai University Faculty of Pharmaceutical Sciences Department of Clinical Dietetics and Human Nutrition Assistant Professor
2023.04
External Career 【 display / non-display 】
-
Tokyo University of Agriculture
2022.04 - 2025.03
-
Tokyo University of Agriculture
2022.04 - 2023.03
-
世田谷中央看護高等専修学校 非常勤講師
2018.04 - 2023.03
-
Sagami Women's University Research Assistant
2012.04 - 2017.03
-
相模原市南障がい者地域活動支援センター 講師
2012.03 - 2020.02
Professional Memberships 【 display / non-display 】
-
日本栄養改善学会
2023.04
-
日本栄養・食糧学会
2022.03
-
日本食品保蔵科学会
2021.04
-
日本食品科学工学会
2017.07
-
日本家政学会食文化研究会
2016.04
Qualification Acquired 【 display / non-display 】
-
Administrative Dietitian
Papers 【 display / non-display 】
-
Effect of enzymatic and dynamic high-pressure processed chicken meat on skeletal muscle of sarcopenia model mice Reviewed
Sarasa Kogure, Hikaru Nagano, Takehiro Matsumoto, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho
Food preservation science 48 ( 3 ) 121 - 130 2022.06
Authorship:Lead author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
-
動水圧を利用した超高圧ホモジナイザーによる大豆タンパク質分解物摂取は肥満・高血圧自然発症ラット(SHR/NDmcr-cp)の肝臓中の脂質代謝を改善するとともに血圧上昇を抑制する Reviewed
小暮更紗,中嶋康雄,内藤富久,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 1 ) 11 - 19 2022.02
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
-
Effect of Turmeric Essential Oil Components on Lipid Metabolism and Blood Pressure Elevation in a Diet-Induced NASH Model Rat (SHRSP5/Dmcr) Reviewed
Yukari Watanabe, Hitoshi Watanabe, Sarasa Kogure, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho
Food preservation science 50 ( 2 ) 71 - 82 2024.03
-
Essential oil components of turmeric inhibit hepatic lipidification and liver fibrosis in a diet-induced NASH model rats Reviewed
Yukari Watanabe, Hitoshi Watanabe, Sarasa Kogure, Yuri Tanioka, Jun Yamauchi, Tadasu Furusho
Scientific Reports 13 ( 20742 ) 2023.11
-
アンケート自由記述欄の計量テキスト分析からみるフードバンク利用子育て世帯の食生活の変化 Reviewed
小島 加代子、小暮 更紗、渡邊 ゆかり、松本 雄大、谷岡 由梨、山内 淳、古庄 律
食農と環境 30 2022.10
Publishing type:Research paper (scientific journal)
Books and Other Publications 【 display / non-display 】
-
料理を楽しむレシピ・ブック
寺嶋則子,小暮更紗( Role: Joint author , 掲載レシピ17点を担当)
相模原市南障害者地域活動支援センター 2016
Total pages:48 Language:Japanese
Presentations 【 display / non-display 】
-
ササゲ葉部の摂取は食餌誘導性 MASH モデル動物の脂質代謝を改善する
梅屋航平, 小暮更紗, 谷岡由梨, 山内 淳, 古庄 律
第74回日本食品保蔵科学会大会
Event date: 2025.06
-
かんきつ中間母本農 6 号の摂取は、MASH モデル動物の脂質代謝関連遺伝子の発現量を制御する
小暮更紗, 安東千亜季, 齋藤翔太, 古庄 律
第74回日本食品保蔵科学会大会
Event date: 2025.06
-
トゲドコロの摂取は実験的 MASH 誘導モデルラットの肝脂肪化抑制に有効である
苅米尚泰, 菊野日出彦, 小暮更紗, 谷岡由梨, 山内 淳, 古庄 律
第74回日本食品保蔵科学会大会
Event date: 2025.06
-
複数年にわたる「かんきつ中間母本農6号」の成熟過程と有効成分量の調査
小暮更紗,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律
第65回果汁技術研究発表会
Event date: 2024.09
-
かんきつ中間母本農6号の摂取がGKラットの肝線維化に与える影響
小暮更紗,安東千亜季,齋藤翔太,谷岡由梨,山内 淳,古庄 律
日本食品科学工学会第71回記念大会
Event date: 2024.08
Awards 【 display / non-display 】
-
論文賞
2023.06 日本食品保蔵科学会 動水圧を利用した超高圧ホモジナイザーによる大豆タンパク質分解物摂取は肥満・高血圧自然発症ラット(SHR/NDmcr-cp)の肝臓中の脂質蓄積を改善するとともに血圧上昇を抑制する
小暮更紗、中嶋康雄、内藤富久、谷岡由梨、山内 淳、古庄 律
Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc.
Other External Funds 【 display / non-display 】
-
フードナノテクノロジー技術による鶏肉の吸収性向上の評価
2021.06 - 2022.03
東京農業大学農生命科学研究所 大学院博士後期課程研究支援制度
小暮更紗
Authorship:principal_investigator Grant type:Competitive
Grant amount:\400000